Skrevet af Kristian Juel Neergard, frivillig og studerende fra Informationsvidenskab Aarhus Uni.

Computerspillene er kommet for at blive. På godt og ondt. Mediebilledet har ændret sig meget gennem de sidste tyve år, og nutidens børn lever i dag i en radikalt anden medievirkelighed, end deres forældre gør det. Og det kan være frustrerende, når man som forældre ikke helt forstår hvorfor, ens barn finder det så fascinerende at sidde foran computeren hele weekenden, og især når man ikke forstår hvad, der egentlig foregår, når der bliver klikket løs på musen, hamret på tastaturet og råbt i mikrofonen.

I oplægget ”At game eller ikke at game” tager oplægsholder Kristian Juel Neergaard fat i begrebet computerspil, og giver forældre med børn i alderen mellem 10 – 15 år et perspektiv på, hvad børn og unge egentlig laver, når de spiller computerspil. Er der kun tomt tidsfordriv? Er der farligt? Hvorfor spiller mit barn så meget og hvordan kan jeg som forælder forholde mig til dette nye medie, er bare nogle af de spørgsmål, som du kan få svar på.

En kritisk gamer
Oplægsholder Kristian Juel Neergaard er den nyeste menneskelige tilføjelse til CfDP. Han kommer med en uddannelse i Informationsvidenskab og Multimedier i bagagen og har et medrivende engagement for at formidle og diskutere den nyeste viden inden for computerspil. Kristian har spillet computerspil lige så længe han kan huske, og med en stor viden og erfaring indenfor området har han gjort det til sin mission, at åbne op for en konstruktiv debat om emnet. I dette oplæg åbner han på for diskussionen på godt og ondt, og belyser både det store udviklingspotentiale og de skyggesider, som computerspil kan have.

Computerspil og sund debat
Oplægget har en varighed af 1½ – 2 timer, og vi vil starte med at udlægge nogle forskellige perspektiver på, hvad computerspil er. Herefter vil dine spørgsmål være i fokus, og der vil være god tid til at diskutere de spørgsmål, problemstillinger og bekymringer, du som forælder kunne have, og på baggrund af denne diskussion vil Kristian komme med nogle gode råd til, hvordan du kan imødekomme dit barns forbrug af computerspil på en positiv og konstruktiv måde. Pris og information:

Et oplæg mellem 1½ og 2 timer koster 2.500 kr. + transport

Kontakt Kristian på mail: kristianjuel@cfdp.dk

]]>

Hvad synes du om vores artikel?

Hvis du vil sætte et par ord på din tilbagemelding, vil det hjælpe os rigtig meget, til at kunne forbedre vores indhold.