Når Rasmus ikke arbejder som testtekniker hos Terma i Aarhus, vælger han at bruge tid på at få det tekniske maskineri til at virke i Cyberhus, til glæde for de mange unge, som hver dag besøger Cyberhus. For Rasmus begyndte vejen ind i det frivillige arbejde, da han i sin søgen efter et job, standsede ved en annonce fra Cyberhus, som manglede frivillige hænder.

Hvad fik dig til at reagere på annoncen?
Det gjorde jeg, fordi jeg havde noget tid i overskud, som jeg havde lyst til at bruge på noget fornuftigt. Jeg reagerede på annoncen og var til en samtale, som jeg regnede med ville vare en halv times tid, men det endte med, at jeg blev hængende i flere timer og gik i gang med at hjælpe med det samme.

Hvad får du ud af at være frivillig?
Jeg kan lide det faktum, at jeg hjælper nogle børn. Jeg er med til at gøre en forskel. Det kan jeg se på siden, for de unge bruger den jo. Det tiltaler mig også, at jeg kan bruge mine faglige kompetencer under lidt mere frie rammer. Jeg giver min viden videre til noget fornuftigt.

Hvad får dig til at blive ved som frivillig?
Det er hyggeligt at være en del af Cyberhus, som at være en del af en lille familie. Miljøet er uformelt og selskabet er godt. Jeg bliver godt behandlet som frivillig, og det er med til, at jeg har lyst til at blive ved.