Niels er en af de frivillige, som har været tilknyttet Cyberhus i længst tid. For Niels startede vejen ind i frivilligt arbejde hos Cyberhus for syv år siden. Han har lige siden rådgivet unge om spørgsmål vedrørende tænder. Lige nu oplever han, at det særligt er bøjleproblematikker, der rører sig hos de unge. Til dagligt arbejder Niels som kommunalt ansat tandlæge på Samsø, hvor børn og unge er målgruppen. For Niels handler det frivillige arbejde om at klæde de unge på til at gå videre i systemet og til at snakke med andre voksne om det samme, som de spørger ham om.

Hvorfor har du holdt ved som frivillig i 7 år?
Hvis der er en opgave, der skal løses, så bliver jeg ved. Det er på ingen måde en belastning, det arbejde jeg laver. Jeg synes også, at jeg hjælper min egen stand på denne måde – ved at afmystificere myter og repræsentere tandlæger på en anden måde.

Hvad giver det dig at være frivillig?
Det er en god fornøjelse. Det er godt, at de unge har et sted at gå hen, og det er en personlig tilfredsstillelse, at jeg kan give noget videre. Jeg hjælper de unge med at have det godt med deres tænder. Det er en win-win, som det jo hedder, for jeg får noget ud af det og nogle andre får noget ud af det.

Det bedste ved at være frivillig?
Jamen, det en god følelse i kroppen at være hjælpsom over for mennesker. Det er vel det helt centrale i det. Men min nysgerrighed gør, at jeg godt gad vide, hvad de unge får ud af mine råd.