Søger du samtaletræning og erfaring med digital rådgivning?

Cyberhus søger frivillige rådgivere til vores Chatrådgivning.
Er du fyldt 21 år og uddannet, eller er du under uddannelse til socialrådgiver, psykolog, pædagog eller lærer, og vil du gerne have fyldt op på din erfaringskonto samtidig med, at du gør en forskel for udsatte børn og unge i Danmark? Så er Cyberhus måske lige noget for dig.

Som frivillig chatrådgiver i Cyberhus får du:

 • Digital rådgivningserfaring
  En-til-en samtaler med unge med særligt fokus på den skriftlige kommunikation og de muligheder der åbner sig, når relationen bliver helt anonym. 
 • Faglig sparring & vejledning
  ALLE vagter sidder du sammen med en erfaren, lønnet rådgiver. Efter hver vagt er der debriefing og mulighed for  sparring sammen med de andre frivillige. 
 • Tværfagligt og socialt netværk       
  Du bliver en del af tværfaglig frivillig-gruppe, som sætter pris på såvel den faglige sparring som det gode grin. 
 • Faglig og personlig udfordring
  En anonym rådgivning, der er åben for alle emner, inviterer til, at man bliver udfordret på såvel konkrete problematikker som de kortvarige relationer til de unge. Hvordan møder du en dreng på 13 år, der går med selvmordstanker, en pige på 16 år der netop har selvskadet igen, eller den 15-årige der føler sig fanget i en forkert krop? Hvad gør man, når chatten er slut, men man havde meget mere, man gerne ville sige til den unge? Vi garanterer et udfordrende arbejde, og vi klæder dig på til at kunne løfte opgaven. 

Det giver mig mening at kunne rådgive børn og unge. Samtidig giver det en følelse af fællesskab at være på vagt med andre rådgivere, og det er dejligt at have nogle at sparre med, hvad enten det er under en chat eller i et brevkassesvar. Samtidig giver det mig følelsen af at udføre et stykke arbejde, som jeg vil kunne bruge i mit fremtidige arbejdsliv
Signe, Frivillig rådgiver i 2 år

Lidt om os

Som rådgiver i Cyberhus bliver du en del af Center for Digital Pædagogik’s online rådgivningsfamilie, der ud over Cyberhus tæller Mitassist.dk, Netstof.dk og Gruppechat.dk.
Vi har 15 års erfaring med anonym, online rådgivning af børn og unge. 

Cyberhus gennemfører hvert år mere end 3000 chatsamtaler, svarer på knap 2000 brevkassespørgsmål, og mere end 1.000.000 brugere kigger hvert år forbi siden og læser med i brevkassen, eller blander sig i ung-til-ung.
Se mere på www.cyberhus.dk.

Etik og værdier

Frivillighed er et bærende element i Cyberhus, der i sig selv har til formål at underbygge en ligeværdig og troværdig relation. De frivillige rådgivere har ikke andre interesser i samtalen end den enkelte unge og den konkrete relation, der opstår i mødet mellem de to. 

Vi mener, at ligeværdige og troværdige relationer er afgørende for at skabe forandring i eget liv. Derfor arbejder vi for at give alle børn og unge mulighed for at give udtryk for egne tanker og følelser i en tryg og tillidsfuld ramme, hvor kompetente rådgivere nysgerrigt reflekterer over problematikker, ressourcer og handlemuligheder, sammen med de rådsøgende børn og unge. 

Vi arbejder ud fra en forståelse af, at vi altid møder unge, der gør det bedste, de kan i den konkrete henvendelse. 
Vi påtager os ansvaret for at møde de unge, hvor de er, og i videst muligt omfang at skabe en positiv relation. 

Det praktiske 

Du skal have mulighed for at arbejde fra vores kontorer i Viby J, og vi forventer, at du kan tage minimum 2 månedlige vagter af 4 timer. Vagterne fordeles sådan, at du altid kender din vagtplan mindst et kvartal frem.

Kontakt

Lyder det lige som noget for dig? Du kan kontakte Niels-Christian Bilenberg på mail nc@cyberhus.dk eller telefon 86 370 400 / 31 381 440, hvis du ønsker at blive frivillig rådgiver eller bare vil høre mere.