Bliv frivillig rådgiver hos Cyberhus.dk

Da Sarah satte sig foran skærmen, havde hun ikke regnet med, at hendes første rådgivningssamtale på chatten skulle handle om selvskade:

“Hej. Jeg skærer i mig selv, og jeg har svært ved at holde op. Jeg synes, det er pinligt. Hvem kan jeg snakke med?”, stod der. Sarah måtte lige samle sig og tænke sig om en ekstra gang, før hun satte fingrene på tastaturet og begyndte at skrive:

“Hej du. Det lyder da rigtig ubehageligt. Jeg forstår godt, at det er svært at tale om. Nu skal du høre, hvad du kan gøre…”

Mød fem af vores frivillige, og læs hvorfor de har valgt at være frivillige hos Cyberhus:

Rasmus Riber
Line Sindal Nielsen
Niels Hansen
Signe Skovgaard Kristensen

Hvis du har lyst til at få noget konkret rådgivningserfaring på CV’et, kan du blive rådgiver hos Cyberhus, en online rådgivning for alle børn og unge mellem 9 og 23 år.

Dine opgaver bliver at lytte, støtte og vejlede de unge gennem chat og brevkasse. Det kan også være at henvise til andre tilbud, som kan give den unge konkret hjælp.

Hos Cyberhus har vi altid fagpersoner på arbejde, som sidder klar til at hjælpe dig som rådgiver, men det er stadig dig, der er den primære rådgiver. Du får altså masser af ansvar, og vi giver dig også muligheden for at komme på forskellige kurser, så du kan udvikle din faglighed og blive endnu bedre til at rådgive de unge.

For at blive chatrådgiver skal du være uddannet eller under uddannelse som enten lærer, pædagog, psykolog eller socialrådgiver. Som rådgiver skal du gennemgå et internt uddannelsesforløb, og du er underlagt tavshedspligt. Du skal være fyldt 21 år og have mulighed for at komme til Aarhus.

Kontakt

Lyder det lige som noget for dig? Du kan kontakte Niels-Christian Bilenberg på mail nc@cyberhus.dk eller telefon 86 370 400 / 31 381 440, hvis du ønsker at blive frivillig rådgiver eller bare vil høre mere.