☰  Menu

Værn om dit privatliv – også online!

I dag, lørdag den 28. januar er det international databeskyttelsesdag "Data Privacy Day". Europarådet indstiftede dagen i 2006 med formålet at skabe øget opmærksomhed om beskyttelse af persondata og privatliv. Medierådet sætter fokus på emnet med en artikel af Pernille Tranberg, der er dataetisk rådgiver.

Pernille sætter fokus på, at det er svært at slette sine digitale spor, når skaden først er sket. Derfor er det bedst at forebygge. I hendes artikel kan du også få tips og konkrete værktøjer til at beskytte og optimere din digitale identitet i det gratis hæfte ”License2Share – Forbered din digitale fremtid”.

Artiklen kan være et godt udgangspunkt for en relevant og nødvendig dialog med de unge – nemlig, hvordan de bedst værner om deres privatliv online. Artiklen komme med gode og konkrete eksempler, som dette eksempel om Robert og hans amerikanske venner:

Eks. fra artiklen: Her er 16-årige Robert med en af sine amerikanske venner. Fotoet, som hans amerikanske familie så på Instagram, gav ham stuearrest, fordi hans ven havde en øl i hånden, uden at den var i en ’brown bag’ (lov i USA).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Download hele artiklen : Værn om dit privatliv – ogsaa online! (pdf)

Skriv ny kommentar

Vil du modtage CfDPs nyhedsbrev?

Nej tak