☰  Menu

Digitalt indfødte?

Oplæg til forældre med børn i udskolingen.

For nutidens børn og unge er ting som mobiltelefon, Facebook og Google ikke nye dimser og store omvæltninger. De er allerede naturlige udvidelser af de unges viden, kommunikation, skoleopgaver og ikke mindst sociale liv. Der er mange perspektiver i den nuværende udvikling, og det er mildest talt en kompleks opgave at skulle forberede ens børn på en digital ungdom, man ikke selv har haft. Nye undersøgelser viser at 4 ud af 10 trettenårige oplever at deres forældre sjældent eller aldrig interesserer sig for, hvad de laver på nettet. Det er naturligvis alt for mange. Vi giver en hjælpende hånd og et oplæg til debat med oplægget “Digitalt Indfødte?”

Den nye virkelighed betyder ikke, at de unge er “digitale indfødte”, som det så populært hedder, mens vi andre er stakkels bagstræbende tilflyttere. I dag er blot vi vidner til den første generation, hvor teenage-årene opleves gennem og med de digitale kommunikationsformer. Medierne præger børnenes liv, og dette gør selvfølgelig en forskel for den enkelte, for ungdomskulturen, og for os der skal støtte og sætte grænser.

I Center for Digital Pædagogik har vi i syv år arbejdet med netetik og de pædagogiske udfordringer og muligheder, de nye medier stadig bringer. Med baggrund i mange års skolebesøg, og CfDPs digitalpædagogiske projekter, fortæller vi levende om børns liv med nettet og mobiltelefonen.

Et oplæg, der skaber debat

Med oplægget når vi både at se på børnenes netvaner, og på hvordan en online ungdomskultur udvikler sig. Det betyder fokus på de kommunikationsformer og det sprog, som opstår blandt de unge – og hvordan det på godt og ondt kan være overdrivende, blive misforstået og gøre både kærlighedserklæringer og digital mobning nemmere end før. Hvad enten de er klar over det eller ej, begynder børn og unges leg og venskaber på nettet at sætte sine spor – både digitalt og i deres vaner og opførsel. Oplægget er et startskud til at tage de resulterende spørgsmål op i hjemmet eller mindre forældregrupper, og vi besvarer alle spørgsmål så godt vi kan udfra blandt andet på undersøgelser fra ind- og udland, og flere års erfaringer fra vores pædagogiske arbejde i online rådgivnings-projektet cyberhus.dk.

Pris og praktisk

Vores forælderoplæg afholdes primært i Jylland af hensyn til arbejdstid.
Oplægget varer ca. 1½ time og koster 3.500 kr. + transport

Skal foredraget afholdes mere end 150 km fra Aarhus tilføjes et tillæg på 1000 kr.

Kontakt

Skriv til jonas@cfdp.dk
Eller ring 86 370 400 (Spørg efter Jonas Ravn)

Vil du modtage CfDPs nyhedsbrev?

Nej tak