☰  Menu

Stor millionbevilling i julegave

Center for Digital Pædagogik har modtaget en bevilling på 3 millioner kroner fra VELUX FONDEN – et beløb, som i første omgang skal styrke sårbare pigers trivsel gennem nye digitale rådgivningsmuligheder. Bevillingen fra VELUX FONDEN skal finansiere et treårigt projekt, hvor nye digitale metoder skal udvikles til at gøre vejen til hjælp så kort som mulig.

UPDATE: Siden projektstart er mange kommuner kommet online direkte på cyberhus.dk. P4 Eftermiddag har talt med SSP-koordinator i Skanderborg Kommune, Kristian Kilt, om deres samarbejde med Cyberhus:

 

Bevillingen fra Velux Fonden kan få stor betydning for unge i Danmark

Bevillingen fra VELUX FONDEN kan få stor betydning for unge i Danmark og specielt for de sårbare piger. Vi ved, at de unge er på nettet og har svært ved at finde vej til de relevante tilbud. Vejen er simpelthen for lang. I dag skal den unge bevæge sig fysisk ned i et kommunalt tilbud for at komme i dialog med en kommunal medarbejder. Fremover skal den kommunale rådgiver kunne nås med et klik.

Projektet videreudvikler på vores 10 års erfaringer med digitalpædagogisk arbejde på Cyberhus.dk. Her oplever vi netop et stort antal piger, som henvender sig med problemer som spiseforstyrrelser, selvskade, seksuelle overgreb, vold m.m. En stor gruppe af disse piger har så svære problemer, at Cyberhus henviser dem til kommunale tilbud. Desværre oplever vi, at mange af pigerne bliver tabt i overgangen mellem Cyberhus’ rådgivning og de kommunale fysiske ungerådgivninger og dermed ikke modtager den fornødne forebyggende hjælp. I værste fald er resultatet, at pigerne ender i alvorlig mistrivsel.

De 3 millioner kroner fra VELUX FONDEN  skal finansiere et treårigt projekt, hvor nye digitale metoder skal udvikles til at gøre vejen til hjælp så kort som mulig for de sårbare piger.

Unik brobygning mellem frivillig organisation og kommunerne

Samtidig åbner projektet for et nyt unikt samarbejde mellem kommunale indsatser og frivilligt socialt arbejde. Vi er meget bevidste om nødvendigheden af at etablere et tættere samarbejde på tværs mellem det frivillige sociale arbejde og de kommunale tilbud. Cyberhus har ofte den første anonyme kontakt til den unge. Kommunerne har de konkrete handlemuligheder til at iværksætte en indsats for den unge. Vi kan i særdeleshed supplere hinanden og udvikle et tilbud, der rammer lige ind i pigernes behov.

Vi går nye veje og bruger de nyeste digitalpædagogiske metoder til at udvikle et fælles og stærkt tilbud. Og vi tror på, at vi virkelig kommer til at gøre en forskel og forandre den måde, vi tænker ungdomsrådgivningen i Danmark på. Vi har allerede oplevet stor interesse for projektet fra landets kommuner og er lige nu i gang med at etablere samarbejder med de første kommuner. Indtil videre er Ringkøbing-Skjerns Kommune og Københavns Kommune med som deltagere i projektet.

Det er en drøm som går i opfyldelse

Det har været vores drøm i mange år at udvikle et samarbejde med kommunerne for en bedre indsats, og det har de tre millioner fra VELUX FONDEN nu endelig gjort muligt. Vi glæder os til at komme i gang med at udvikle og teste de digitalpædagogisk tilbud i samarbejde med landets kommuner – til gavn for de sårbare piger.

Kontakt mig gerne på m: 50 50 24 13 eller m: anni @ cfdp.dk hvis du er interesseret i at være samarbejdspartner eller ønsker yderligere information.

Bag projektet

Projektet udvikles og driftes af Center for Digital Pædagogik i samarbejde med mindst 8 af landets kommuner.  Konsulentvirksomheden Ineva er ekstern evaluator gennem hele projektperioden. Projektet er støttet af VELUX FONDEN.

Skriv ny kommentar

Vil du modtage CfDPs nyhedsbrev?

Nej tak