☰  Menu

Social reality – workshop om sociale medier

Til efteråret samarbejder Center for Digital Pædagogik med Red Barnet, ADHD-foreningen, Fremtidsfabrikken, Ungdomsringen og Medierådet for Børn og Unge om et projekt, der har til formål at styrke 12-16-årige børn og unge med kognitive udfordringer, f.eks. pga. ADHD eller Autisme-spektrum-forstyrrelser, i at bruge digitale medier, så de inkluderes i sociale fællesskaber på nettet.

Helt konkret betyder det, at vi laver workshops i øjenhøjde med 12-16-årige med særlige behov i 20 klubber i Midtjylland til efteråret (september/oktober/november). På baggrund af disse laver vi værktøjer til pædagoger, så de lettere kan hjælpe de unge på det digitale felt.

I den forbindelse søger vi to ting:

Ungdomsklubber eller andre grupper af unge i alderen 12-16, Midtjylland: Vi søger ungdomsklubber, skoler eller andre grupper af unge med særlige behov eller udfordringer, som er interesseret i at modtage en gratis workshop. Forløbet består af 2 workshops på 1½ time som vi afholder med cirka 1-2 uger imellem. Man skal som pædagog ikke have nogen særlig viden, bare lyst til at være med til at organisere rammerne. Der kan deltage 5-7 unge pr. workshop.

Lønnet rollemodel: Vi søger en voksen rollemodel, som har kognitive udfordringer, f.eks. ADHD, autismespektrumforstyrrelse eller lignende. Du bruger sociale medier, og har tidligere haft udfordringer med brugen. Du  skal være ml. 20-30 år og have lyst til at fortælle om din selv, din brug af sociale medier og hvad der måske kan være svært på nettet.
Man skal deltage i 5 workshops, og vil få 500 kr. pr. workshop (så i alt 2500 før skat), samt transport. Der er et indledende møde d. 8 september kl. 16 i Århus, hvor vi fortæller mere. Mødet tager cirka en time. De 5 workshops ligger spredt over september, oktober og november (vi har ikke de endelige datoer endnu).

Vi afholder workshops i forskellige ungdomsklubber rundt om i midtjylland, så det vil ofte være om eftermiddagen. Som rollemodel skal du lave en kort præsentation af dig selv på ca. 10-15 min, og derefter skal du sammen med gruppen lave en emojitroll (klippe/klistre), så det er ikke meget du skal være alene i fokus. Hele workshoppen tager 1½ time. Der vil hele tiden være en medarbejder fra Center for Digital Pædagogik ved din side.

Lyder det som noget for dig eller for din ungdomsklub?

Kontakt for tilmelding eller mere information:

signe@cfdp.dk – tlf: 60137053

jonas@cfdp.dk – tlf: 22302091

En kommentar

  1. yrsa siger:

    har du et liv??? 😛

Skriv ny kommentar

Vil du modtage CfDPs nyhedsbrev?

Nej tak