☰  Menu

Hvad er Cyberhus?

Cyberhus.dk er en digital rådgivningsplatform for børn og unge mellem 9 og 23 år. Den drives af Center for Digital Pædagogik og al rådgivning foregår anonymt. På Cyberhus kan unge finde en bred palette af kommunikationsformer bl.a. én-til-én-chat, brevkasse, billeder, blog og meget mere. Selve rådgivningen er inddelt i to kategorier: ung-til-ung og ung-til-voksen, der varetages af 2 fuldtidsansatte og 80 frivillige, som lytter, besvarer spørgsmål og guider den unge videre i systemet. Siden Cyberhus blev grundlagt i 2004 har det årlige besøgstal vokset støt og i 2016 var vi oppe på 613.000 besøgende. Læs mere om Cyberhus her

Vi kalder Cyberhus for “dit klubhus på nettet”. Her gives de unge samme frie rammer til at hænge ud, som man typisk vil forvente af en fritidsklub. De unge støtter og hjælper hinanden, mens klubpædagogen følger med i alt fra kulissen og kan mægle eller tilbyde ekstra støtte, hvis nogen har brug for det.

Cyberhus er imidlertid mere end blot en digital fritidsklub. Vi trækker på et stort specialiseret rådgiverkorps af voksne fagpersoner, som sidder klar til at vejlede gennem flere forskellige medier på den unges initiativ.

Variationen i vores pædagogiske tilbud sikrer, at den enkelte unge altid kan finde en kontaktform, som han finder tryghed i.

Cyberhus menulinje

Tilbudspaletten

I topmenuen på Cyberhus.dk kan brugerne vælge mellem en bred palette af pædagogiske tilbud. Herunder giver vi en kort introduktion til de forskellige kommunikationsformer. Du kan også selv klikke ind og se, hvordan de unge bruger de enkelte tilbud.

Chat

chat

Én-til-én-chatten er efterhånden et af de mest brugte og velkendte rådgivningsmedier. Her kan den unge få en længere personlig samtale med vores vores specialtrænede voksne fagpersoner. Tilbuddet benyttes oftest af unge med tungere problemer og samtalerne er altid private.
Gruppechatten er en fri chat for en gruppe af unge, hvor klubpædagogen nøjes med at sidde i baggrunden og lytte. Her er både plads til alvorlige snakke og uskyldige fjollerier.

Læs mere om chatten


Brevkasse

chat

I brevkasserne kan du unge poste deres spørgsmål når som helst. Her sidder voksne specialiserede fagpersoner og svarer indenfor de enkelte brevkassers temaer. Brevkasserne er offentlige, og mange unge gavner af at læse med “over skulderen” på de mere aktivt spørgende.

Se Brevkasserne…


Debatterne

chat

Mange unge vælger at starte med at skrive i debatten, hvor de kan spejle sig i jævnaldrende, og øve sig i at sætte ord på. Vi tilbageholder indlæg postet om natten, så vi kan læse dem igennem inden udgivelse. På den måde færdes de unge aldrig helt alene i debatterne. Se også artiklen: Hvad kan anonyme debatter?

Se Debatterne…


Fortællingerne

chat

Nogle gange har man bare brug for at fortælle sin historie. ‘Fortællinger’ giver de unge plads til at fortælle et længere forløb fra deres liv, uden at de behøver at søge svar eller lægge op til diskussion. De giver deres egen livshistorie med egne ord. Fortællingerne er offentlige, så de unge kan lære af hinandens erfaringer.

Se Fortællingerne…


Billeder

chat

Nogle unge formulerer sig bedre i billeder end på skrift. De unges billeder på cyberhus handler ofte om de følelser, der er svære at sætte ord på. I Cyberhus’ billedværksted kan de unge uploade billeder og få feedback fra en pædagogisk billedvejleder i trygge rammer. Derfor udgør billedværkstedet et vigtigt supplement til populære medier som Instagram, Tumblr og Snapchat.

Se Billederne…


Blogs

chat

De mange forskellige voksen- og ungeblogs skrives af de, der har ekstra meget på hjerte. Alle bloggere modtager jævnligt sparring fra de ansatte på Cyberhus.

Se blogsene…


Hemmeligheder

chat

Hemmeligheder er stedet, hvor de unge kan lufte hemmelige tanker for omverdenen og ikke mindst sig selv. Den korte form gør det mere overskueligt at konfrontere sig med virkeligheden og kan være et første skridt på vejen mod at tage hånd om sine oplevelser og følelser.

Se Hemmelighederne…


Ung i …

chat

Mange af de unge brugere på Cyberhus har brug for at komme i kontakt med deres kommunale tilbud, men skridtet kan ofte være svært at tage. ‘Ung i’ er Cyberhus nyeste afdeling, som bygger bro fra de unges univers og ud til de danske kommuner. I ‘Ung i’ kan kommunen få sin helt egen chat direkte på Cyberhus, og kommunens medarbejdere kan selv redigere en oversigt over de vigtigste lokale unge-tilbud.

Se “Ung i”-sektionen…

 

Vil du modtage CfDPs nyhedsbrev?

Nej tak