☰  Menu

Den unge onlinekultur

Et crash-kursus for fagpersoner og organisationer med snitflade til børn og unge. Få en forståelse for et børneliv set gennem en skærm.

Det er en ny generation, vi står overfor. Hvad enten vi vil opdrage, oplære, møde eller påvirke dem, bliver vi nødt til at tage højde for de mange ændringer, de nye medier har medført. De mange nye tjenester og skinnende dimser kan godt forlede én til at tro, at det handler om børn og unge – og så deres nye legetøj. I Center for Digital Pædagogik møder vi imidlertid børn og unge, hvis mobilsamtaler og online profiler er en del af deres samlede identitet – også når de ikke lige taster. Virkeligheden er meget mere kompleks end at nogen har fået nyt legetøj, og meget mere spændende!

Digitale fællesskaber

Hvad enten man kalder det Netetik, Web- og mobiletik, Digital Dannelse eller noget helt fjerde, så er det stadig bydende nødvendigt at tage snakken med de unge om ”det at være sammen med hinanden digitalt”.
Kommunikation via net og mobil leder ofte til konflikter, der skyldes misforståelser og en manglende evne til at sætte sig i modtagerens sted. Hvornår overtræder man andres grænser – og måske endda loven?
Med moderne, sociale netværk som Facebook, SnapChat, Youtube og Instagram har de unge (på godt og ondt) fundet en kommunikationsvej, der kræver en række kompetencer at navigere i. Hvad kan vi gøre for at hjælpe de unge med at få disse kompetencer? Og hvordan kan vi tale om det uden at løfte pegefingre.

Ikke for eksperter, ikke for kedeligt

Oplægget er netop ikke møntet på IT-fagfolk, men for professionelle og frivillige, der arbejder med børn og unge. Jer derude, der godt ved, at der er en hel verden af IT teknologi, som rejser nye tanker og spørgsmål. Vi hjælper jer igang, og sætter det fokus I ønsker – fra det helt brede perspektiv til de udsattes særlige udfordringer. Der er selvfølgelig plads til jeres spørgsmål, men det er også muligt at udvide oplægget med en workshop om jeres dilemmaer, eller en indføring i sociale medier for fagpersoner.

Oplægget anvender praksisnære cases og temaer fra mere end 8 års undervisning hos unge og fagpersoner i Danmark. Oplægget tilbyder inspirationsmateriale, viden om unges aktuelle digitale fællesskaber samt inddragende redskaber til snakken med de unge. Du er altid velkommen til at forespørge på særlige temaer, som oplægget hos jer skal fokusere på.

Afholdes af Jonas Ravn,  Christian Mogensen, eller Pernille Ballisager

Vi vil nemlig heller ikke bare informere jer; vi vil påbegynde den digitale dannelse med jer. Vi vil provokere, forklare og fortælle om den fantastiske verden vores børn og unge lever og ånder i.

Pris og praktisk

Vi afholder både foredrag og kurser for fagpersoner. Ved større forsamlinger er der mulighed for at få to facilitatorer ud – pris aftales.

Foredrag: Et oplæg på 1½-2 timer koster 8500 DKK + transport

En halv kursusdag: Oplæg og efterfølgende diskussion / gruppearbejde (3-4 timer) koster 12.000 DKK + transport

En hel kursusdag: Oplæg og efterfølgende diskussion / gruppearbejde / procesfacilitering (ca 6 timer) koster 15.000 DKK + transport

Ved større forsamlinger bedes skolen at stille et smartboard/projektor (med VGA-udgang) samt håndmikrofon til rådighed.

Kontakt
Skriv eller ring til Jonas Ravn
E-mail: jonas@cfdp.dk
Hovednummer 86 370 400 (Spørg efter Jonas Ravn)

Vil du modtage CfDPs nyhedsbrev?

Nej tak